Nieuwtjes

15 sep. start fitball weer!

Vanaf woensdag 15 september gaan wij weer starten met de groepsles fitball.

Fitball is een groepsles die gedaan wordt met een reusachtige bal, ook wel fitball genaamd.

Vandaag de dag kent bijna iedereen ze wel en worden ze op verschillende manieren ingezet in de sport- en revalidatiebranche.

De Fitball, ook wel bekend als Swiss ball, Physio ball, Stability ball, Exercise ball, werd na zijn ontdekking, rond 1900, in de zestiger jaren populair in Europa. Het werd, en wordt, tijdens fysiotherapie gebruikt om neurologische aandoeningen als wervelkolombeschadiging en infarcten te behandelen. Minder lang geleden begonnen fysiotherapeuten de bal als behandelmethode te gebruiken om hun patiënten met diverse
aandoeningen te helpen.
Niet lang daarna ontdekten ook de fitness professionals de voordelen van het werken met de bal als trainingsmiddel.

Als je de bal integreert in je kracht-training zijn de toegevoegde voordelen : een verbeterde balans, lenigheid en coördinatie.

Het echte voordeel van het balgebruik ontleent het door zijn inherente instabiliteit. Je spieren moeten aan het werk om de bal stabiel te houden tijdens de uitvoering van oefeningen. Vooral de kleinere stabiliserende spieren moeten snel en reflexmatig aanspannen om de balans te handhaven. Zelfs goed getrainde sporters die ook krachttraining beoefenen worden aangenaam verrast door de uitdaging van een workout op de bal.
Dat komt omdat er ook andere spieren medeactief zijn die normaal niet worden aangesproken.

Eén van de redenen waarom de training met de Fitbal zo populair is geworden bij professionele atleten en sportteams is de geweldige impact op de “Core Muscles” oftewel de kernspieren (je “spierkorset”).
Tot de kernspieren, ook wel bekend als houdingsspieren, behoren buikspieren, midden- en onderrugspieren. Deze spieren zijn zeer belangrijk tijdens basisbewegingen zoals de squat (kniebuigen), springen, zitten, lopen en reiken.
Zwakke kernspieren leiden tot een slechte lichaamshouding en als gevolg daarvan lage rugklachten.

Velen hebben ondervonden dat het trainen met een Fitball om hun kernspieren te versterken resulteert in het verminderen of verhelpen van lage rugklachten.

U bent van harte welkom om deze training vrijblijvend te ervaren.
Neem gerust contact op met T: 0545-274231 of stuur een email naar: info@bodycheckborculo.nl