Jeugd lessen

Sporten en voldoende bewegen is goed en gezond, ook voor kinderen. Hierdoor zijn kinderen actief bezig en kunnen zij zich ontwikkelen.
Niet alleen lichamelijk, maar ook op sociaal-emotioneel vlak. Sporten verbetert de conditie en lichaamshouding.
Ook wordt overgewicht tegengegaan, net als het ontstaan van aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten op latere leeftijd.
Sporten vergroot het zelfvertrouwen en kinderen leren zo nieuwe vrienden kennen omdat zij op een leuke manier in contact met elkaar komen.

Ons doel is om de jeugd in beweging te krijgen én te houden op een leuke en verantwoordelijke manier. Het plezier in de lessen vinden wij dan ook het allerbelangrijkste, zo blijft de jeugd spelenderwijs fit.
Alle trainingen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde instructeurs.

Jeugdfitness: ( van 12-15 jaar )

De jeugd vanaf 12 jaar kunnen bij Bodycheck terecht tijdens het jeugdfitness uur. Zij trainen met hun eigen fitness schema in de groep.
Er wordt altijd eerst een persoonlijk trainingsschema gemaakt en oefeningen uitgelegd. Men begint altijd met een warming-up op de cardio toestellen en vervolgens traint ieder met zijn eigen schema onder toezicht van de fitness instructor. Iedere 6 weken krijgt men een nieuwe trainingsschema met nieuwe oefeningen. Elke training wordt altijd gezamenlijk afgesloten met buik en rugspier oefeningen.

De trainingen zijn goed voor de conditie, houding, coördinatie en natuurlijk ook gezellig!

dinsdag & donderdag van 17:30 tot 18:30 uur

 

 

 karate logoShinkyokushin Karate: ( vanaf 13 jaar )

De karate training onder begeleiding van Sensei Rudi Seesink.

De training bestaat uit vier onderdelen:

  • conditie training
  • kihon, het beoefenen van de basisbewegingen, al dan niet met tegenstander;
  • kata, een stijlvorm waarbij  lichaam en geest getraind worden middels een denkbeeldig gevecht kihon te gebruiken en te bewegen in de verschillende basisstanden;
  • kumite, oftewel sparring waarbij het vechten geoefend wordt.

Wie karate leert, ontdekt dat handen, voeten, knieën, hoofd en ellebogen gevaarlijke wapens kunnen zijn waarmee veel geweld kan worden uitgeoefend. Om te voorkomen dat een karate-ka opgedane kennis zou kunnen misbruiken, is er sprake van een strakke discipline en met strenge sociale controle. Misbruik wordt direct afgestraft. Daarom ligt de nadruk binnen de lessen  sterk op (zelf)discipline en respect voor elkaar, voor ouderen en hoger gegradueerden. Wie deze discipline niet op kan brengen valt gauw af zonder iets begrepen te hebben van de werkelijke betekenis van  het Kyokushin karate.

Karate en de jeugd.

In dit tijdperk van constante afleidingen, kan karate beschouwd worden als een leermiddel om de jeugd onder andere weer te leren te focussen op doelstellingen. Dit kan bewerkstelligd worden door de gedegen lichamelijke en mentale scholing.
Karate kent geen eenzijdige lichaamsbeweging zoals dat bijvoorbeeld bij voetbal is. Ook is een karate-ka die een scheidsrechter afblaft  ondenkbaar. De training is totaal vanwege de inzet van alle spiergroepen en de aanspraak die het maakt op het langdurige en lokale uithoudingsvermogen van de spieren en de longen. Het is een geweldige uitlaatklep voor het “teveel” aan energie.

woensdagavond 19.00 uur