Bootcamp

Bootcamp is een groepstraining die conditie- en krachtoefeningen combineert. Deze training wordt in de buitenlucht gehouden.
Tijdens bootcamp wordt er getraind op het grasveld achter Bodycheck en als er een route gelopen wordt, gebruik men obstakels die in de omgeving aanwezig zijn, denk bijvoorbeeld aan bankjes, stoepranden, boomstronken en hekken.
Ook zal er in bootcamplessen regelmatig in tweetallen of in kleine groepjes gewerkt worden, zodat je elkaar kunt gebruiken om bepaalde oefeningen uit te voeren. Dit is overigs ook motiverend en fun!

20160502_203036 20160606_204055

De oefeningen die gedaan worden, kunnen sterk variëren.
Conditionele oefeningen zoals hardlopen of wandelen, worden in een bootcamples afgewisseld met krachtoefeningen. Doordat je de krachtoefeningen met je eigen lichaamsgewicht of losse gewichten uitvoert en je niet vast zit op een apparaat, train je vaak meerdere spiergroepen tegelijk. Hiermee worden niet alleen je spieren, maar ook je coördinatie uitgedaagd.
Tijdens een bootcamptraining worden zowel oefeningen voor je conditie, als krachtoefeningen gedaan en kun je effectief werken aan je fitheid! Je krijgt een beter conditie, je lichaam wordt strakker, je houding beter, je voelt je krachtiger en je werkt aan je vetverbranding.
De training is dus super allround en een ideale workout.

Bootcamp bodycheck IMG_0055